The website supports Exploer 11 and up

גיליון מיוחד בנושא: גישות בבריאות הציבור למניעת התעללות בילדים

להורדת הקול קורא לחצו כאן

 

עורכים אורחים:

פרופ' טוד א. הרנקהול (Todd I. Herrenkohl, PhD), פרופ' דריל היגינס (Daryl Higgins, PhD), פרופ' בארט קליקה (Bart Klika, PhD), פרופ' בוב לון (Bob Lonne, PhD), פרופ' דבי סקוט (Debbie Scott, PhD)

 

על הגיליון המיוחד: מטרות ותחומי עניין

כבר מעל מאה שנים נעשים מאמצים ממשלתיים להגן על ילדים מפני ההשלכות ההרסניות של הסוגים השונים של התעללות בילדים. אמנם יש התקדמות רבה בנושא, אך סוגיות משמעותיות נותרות ללא מענה. שירותים להגנת הילד מתמודדים עם אתגרים במתן מענה לצרכי הביטחון והרווחה האישית של ילדים במובן הרחב, בהתערבות עם משפחות אשר זקוקות לתמיכה, ובהנעת תרבות מניעת התעללות והזנחת ילדים באופן יזום ונטול דעות קדומות, שלא לדבר על ההשלכות הקשות על החיים של רבים שטופלו במערכת הרווחה בעברם. אם כן, לא מפתיע שברחבי העולם מתגברים המהלכים להתאמה מחדש של מדיניות לכיוון של מערכת מניעה אשר תהא חיצונית למערכת להגנת הילד, בכדי להפחית את דרישות השירות ואת עלויותיו, ולשפר את התוצאות החברתיות והחומריות עבור כל המשפחות, ובמיוחד עבור אלו שמתקשות.

הקריאות לרפורמות במערכות רווחת הילד והגנת הילד הופכות שכיחות יותר ויותר, וביניהן קריאה עקבית לאמץ את מה שמכונה "גישת בריאות הציבור" באופן מלא יותר. אחד המאפיינים המרכזיים של גישת בריאות הציבור הוא המיקוד בהתערבויות ברמת האוכלוסייה, כתהליך שמתייחס לגורמי סיכון ידועים ומשנה את החלוקה והפיזור של בעיית הבריאות באוכלוסייה (בשונה מהתערבויות ברמת האינדיבידואל הטיפוסיות בעולם הרפואה, או משירותי רווחת הילד המסורתיים אשר שמים דגש על טיפול ב"פרט שנושא את הבעיה"). כלומר, "שינוי העקומה" עבור כולם, במקום התמקדות בעיקר באוכלוסיות בסיכון גבוה. כך, במקום להתמקד רק במקרים בעלי 'סיכון גבוה', המיקוד כאן הוא על כל הילדים ומשפחותיהם, תוך הכרה ברמות השונות של פגיעות ורגישות בו זמנית.

למרות שהרעיון מקבל הכרה, עדיין לא ברור כיצד ניתן ליישם באופן מלא את המערכות למניעת הנזקים של התעללות בילדים, או האם המאמצים הנוכחיים מותאמים למרכיבי הליבה של גישת בריאות הציבור. בגיליון מיוחד זה אנו מבקשים להדגיש את ההתקדמות במניעת התעללות בילדות בגישת בריאות הציבור, באמצעות מחקרים עדכניים ותובנות תובנות חדשות בעבודה העולה מתוך התחום ומחוצה לו. תשומת לב מיוחדת תוקדש לשאלה כיצד מערכות יכולות לתת תגובות ומענים מותאמים יותר ויותר לצרכים של אוכלוסיות חלשות.

הנחיות להעלאת המאמר:

את התקציר למאמר יש לשלוח בין התאריכים 15 ליוני 2021, ועד 31 בספטמבר 2021. אנו מזמינים אתכם להעלות מאמרים מחקריים, רעיוניים ותיאורטיים, סקירות ספרותיות, ופרשנויות. על התקצירים לכלול את מטרות ויעדי המחקר, המתודולוגיה, ממצאים ומסקנות. התקציר לא יעלה מעל 400 מילים.

 

תאריכים חשובים

קבלת תקצירים עד:  31 בספטמבר, 2021.

קבלת הזמנה להעלאת המאמר המלא: 15 באוקטובר, 2021.

העלאת המאמר המלא: 1 באפריל, 2022.

קבלת תגובת המבקרים בחזרה: 1 ביוני, 2022

הגשה סופית של המאמר: 1 בספטמבר, 2022

 

יש לשלוח את התקצירים לכתובות המייל הבאות: tih@umich.edu, Daryl.Higgins@acu.edu.au.

יש להכין את המאמר בהתאם להנחיות לכותבים של כתב העת הבינלאומי להתעללות בילדים: מחקר, מדיניות ופרקטיקה (https://www.springer.com/journal/42448/submission-guidelines) ולהעלותו דרך הקישור הבא: https://www.editorialmanager.com/malt/default.aspx.

המאמרים יעברו ביקורת עמיתים. אנא, ציין על גבי המכתב המצורף למאמר, כי המאמר משויך לגיליון המיוחד בנושא גישות למניעת התעללות בילדים בבריאות הציבורית.

לשאלות בנוגע לגיליון המיוחד, יש ליצור קשר עם טוד הרנקהול (tih@umich.edu) או דריל היגינס (Daryl.Higgins@acu.edu.au)

לשאלות כלליות בנוגע לכתב העת, יש ליצור קשר עם העורכת הראשית, פרופ' כרמית כץ carmitkatz@tauex.tau.ac.il וג'יל מקליי JILL.MCLEIGH@cuanschutz.edu.

 

המערכת בפעולה, אין לסגור את הדפדפן עד להצגת אישור ההרשמה באתר.