The website supports Exploer 11 and up

זה לא נמצא אפילו ברשימת הסיוטים: התמודדות אימהות שילדיהן עברו פגיעה מינית, והאופן בו ניתן לסייע להן

16 בינואר 2025 - 6 בפברואר 2025

3 מפגשים של שעה וחצי בזום

ימי חמישי - 16.01.25, 30.01.25, 06.02.25 בין השעות 09:30 -11:00

תמיכה הורית היא אחד הגורמים החשובים ביותר בשיקום  של ילדים וילדות שנפגעו מינית, בעיקר תמיכה אימהית, שיכולה למתן את השפעות הפגיעה, בטווח המיידי והארוך כאחד. עם זאת, לאותה תמיכה יש מחיר: החשיפה  היום-יומית לכאבם של הבן או הבת שנפגעו יחד עם אתגרים פסיכוסוציאליים אדירים, הצורך להבין ולהתמודד עם הסימפטומים הפוסט טראומטיים הקשים וההתמודדות האין סופית עם המערכות השונות, מביאים איתם מנה גדושה של סבל וכאב עבור האם. לכאב זה נוספת  האשמה עצמית שמתגברת לאור התפיסה החברתית אשר רואה בה אחראית למתרחש בביתה ובמשפחתה ולפגיעה המינית שקרתה. כל אלו משפיעים על רווחתן הנפשית,  על היחסים שלהן עם ילדיהן, עם המטפלות שלהם, ועם המערכות השונות. בעיקר הם משפיעים על היכולת שלהן לבקש ולקבל עזרה.

סדרת המפגשים תעסוק בנושאים אלו  ובאופן בו אנו, נשות המקצוע יכולות לסייע לאמהות לצד הסיוע לילדיהן:

מפגש ראשון: של מי הטראומה הזאת? בחלק זה נסקור את ההתייחסות של הספרות ואנשי המקצוע כלפי אמהות שילדיהן עברו פגיעה מינית והשינויים לאורך השנים. כמו כן, נתייחס למצבן הרגשי והחברתי הייחודי של אימהות אלו.

מפגש שני: מלכודת הטראומה: המורכבות שבבקשת וקבלת עזרה והאופן בו דינמיקת הטראומה מנהלת את הקשר בין האימהות, הילדים ונשות המקצוע

מפגש שלישי: מודל אם ואחות חלק זה יהיה בעל אופי יישומי בו יוצגו עקרונות עבודה עם אימהות שילדיהן עברו פגיעה מינית לצד הטיפול בילדיהן.

מרצה: ד"ר נירית מורדיש וולק חוקרת, מרצה, מדריכה ומטפלת בתחום של טראומה, פגיעה מינית ואימהוּת בצל טראומה

מחיר – 60 ₪



עדכון אחרון 15 ינואר 2025

הרשמה בתשלום

ההרשמה נסגרה בשל ריבוי משתתפים. מזמינים אתכם להרשם להרצאות אחרות בתכנית.
צוות מכון חרוב

המערכת בפעולה, אין לסגור את הדפדפן עד להצגת אישור ההרשמה באתר.