קול קורא: קורס להכשרת רופאי ילדים בנושא התעללות והזנחה בילדים
שישה מפגשים החל מ-1 בנובמבר 2023
מלון לאונרדו פלאזה, אשדוד
לרופאי ילדים תפקיד משמעותי בשמירה על בריאות ילדים ורווחתם וסיוע להורים בגידול ילדים בריאים ושמחים יותר. עם השנים אנו מבינים יותר את חשיבות המעורבות של רופאים ורופאות במניעה, באיתור, בזיהוי ובהפניית ילדים נפגעים לטיפול. זאת, לאור האמון הרב שמשפחות רוחשות לתפקיד הרופא.
תכני הקורס
התמודדות עם התעללות בעולם ובישראל; מבוא להתעללות והזנחה; פגיעות פיזיות; פגיעות מיניות; פגיעה נפשית; הזנחה; הערכה פסיכוסוציאלית; רפואה משפטית; מענים לילדים נפגעים; הליך משפטי; ניהול מקרה בידי רופאי ילדים; השלכות קצרות וארוכות טווח של טראומה על המוח; הרופא כדמות מרכזית באיתור ובטיפול.
שימו לב!! מפגש ההמשך שנקבע בתחילה ל-19.12 הועבר ל-20.12 וזאת לאחר שהובא לידיעתנו שבמועד 19.12 יתקיים מבחן מסכם של רפואה דחופה-ילדים למספר גדול של רופאים בכירים.
4 מפגשי ימי הכשרה מלאים נוספים יתקיימו בתאריכים: 20.12.23 , 3.1.24 , 16.1.24 , 31.1.24 (מיקום יקבע בהמשך)