The website supports Exploer 11 and up

TF-CBT – תוכנית הכשרה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד טראומה

להורדת ההזמנה לחצו כאן

להורדת תוכנית מלאה של הקורס לחצו כאן

 

 

על השיטה

טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT- Cognitive Behavioral Therapy) הוא גישה טיפולית מבוססת ראיות שמטרתה לייצר שינוי מדיד בקשיי החיים של המטופל. שיטת הטיפול והרקע התיאורטי שלה צברו וותק ותוקף קליני מדעי זה עשרות שנים.

trauma-focused CBT-tfCBT הוא מודל מובנה וגמיש לעבודה ממוקדת טראומה. המודל מבוסס על תפיסה קוגניטיבית-התנהגותית, אך מאפשר אינטגרציה משמעותית עם הבנה ועבודה דינאמית. המודל שילמד ועומד במרכז התוכנית כולל שמונה מודולות, או פרקים טיפוליים, שכל אחת מהן עוסקת ברכישת מיומנות וכלים להתמודדות. לימוד המודל ילווה במבוא המאפשר בניית קשר בין מודלים דינאמיים למודל ה-CBT. כמו כן נעסוק בגישה קוגניטיבית התנהגותית לעבודה עם הפרעות המופיעות לעיתים קרובות בעקבות משבר טראומטי הגם שאינן PTSD.

על מנת לאפשר למטפלים רכישה והטמעה של המודל, נדרשת בשלב ראשון אפשרות להעמיק תיאורטית ברקע של CBT, ושל PTSD, בהבנה של המודל בכללותו, ובהיכרות טובה עם 8 המודולות. בשלב שני, נדרשת התנסות עם מטופלים יחד עם הדרכה קבוצתית שמהווה מסגרת להבנת האתגרים העולים ביישום של המודל, והזדמנות להשתמש בהם כדי להעמיק את ההבנה שלו. לשם כך תשלב ההכשרה רכיב תיאורטי עם רכיב מעשי.
סדרת המפגשים תיפתח בסדנא תיאורטית שבה תינתן סקירה של המודל ותכלול מבוא ל-CBT, רקע על טראומה, ואבני היסוד של מודל ה-tfCBT. החומר יילמד בהרצאות בזום תוך דיון עם הקבוצה ותרגול בהרכבים שונים., בסימולציות ומשחקי תפקידים, הדגמות ותיאורי מקרה בשילוב קטעי וידאו קצרים להמחשה.

המשך ההכשרה יכלול את החלק המעשי. כל אחד מהמפגשים בחלק זה יתמקד באחת המודולות- דרך העמקה תיאורטית ודרך הצגות מקרים שיעלו המטפלים ודיון בהן.
על המנחה.

 

המרצה:

ד"ר יעל אנקרי היא נוירופסיכולוגית שיקומית. התמחתה ביחידה הפסיכואונקולוגית ובמרפאה לטראומה של הילד והמתבגר בבית החולים הדסה בירושלים. ניהלה את צוות המחקר של היחידה לחקר טראומה נפשית והפרעות חרדה בקהילה של פרופ' אריה שלו. מטפלת ומדריכה בקליניקה פרטית. הכשירה והדריכה צוותים טיפוליים ב-tfCBT דרך מכון חרוב (במיט"ל ובעלם), דרך הקואליציה הישראלית לטראומה (במרכזי חוסן בנתיבות, אופקים, רהט, שדות נגב, בנימין דרום הר חברון וגוש עציון) ובבית הילד. כיום מנהלת את מרכז CBT לילדים במרפאה הפסיכיאטרית בבית החולים הדסה עין כרם.

 

תנאי קבלה ודרישות

התוכנית מיועדת למטפלים העונים לקריטריונים הבאים:
1. הכשרה אקדמית מהמקצועות – עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, טיפול הבעתי
2. ניסיון משמעותי בטיפול פרטני בילדים
3. קשר טיפולי פעיל עם לפחות שני מטופלים שהופנו בעקבות טראומה שיוכלו להציג במהלך התוכנית.
התוכנית מהווה הזדמנות יוצאת דופן להכיר ולהעמיק בטכניקה שהוכחה בעשרות מחקרים כיעילה בעבודה עם נפגעי טראומה. יחד עם זאת הניסיון מראה שהשתתפות פאסיבית בתוכנית אינה מאפשרת רכישה אמיתית של הכלים, והחומר החדש שנלמד נוטה להישכח.
על מנת לקבל תעודת סיום מטעם מכון חרוב, יתבקשו המשתתפים להתחייב ל:
1. נוכחות מלאה במפגשים התיאורטיים והמעשיים. החומר הנלמד הוא רב, ונעשה נסיון לדחוס אותו במידת האפשר לזמן קצר, ולכן לא ניתן יהיה לתת תעודת סיום למי שהפסיד יותר מ-6 מפגשים.
2. קריאת חומרים בין מפגש למפגש. יעשה מאמץ רב לתת חומרים ממוקדים ומתורגמים.
3. לפני תחילת המפגשים המעשיים, חייבים להיות לכל משתתף לפחות שני מטופלים המועמדים לטיפול ממוקד בטראומה. כל משתתף יידרש לניתוח והמשגת המקרה על פי המודל, והצגת העבודה עם המטופל לפחות באחת ההדרכות הקבוצתיות.

 

מבנה
ההכשרה תתקיים באפליקציית זום. על המטפלים להתחייב להתחבר לזום ממקום שקט וללא הפרעות, ובמצלמה פועלת. בשל חשיבות ההשתתפות האקטיבית בסדנה, ועל מנת לשמור על סודיות רפואית של המקרים המוצגים, לא יתאפשר חיבור אנונימי למפגשים.
המפגשים יתקיימו בימי ראשון, בין 12:30-15:00 (שיעור כפול 12:30 עד 14:00, רבע שעה הפסקה ושיעור נוסף 14:15 עד 15:00).

 

דמי השתתפות: 3,000 ₪ עם אפשרות לפריסה לתשלומים.

 

תנאי הקבלה: מועמדים לקורס יישלחו את קורות החיים שלהם ותעודה המעידה על השכלתם לטלי שלומי talis@haruv.org.il
עד ל-15 באוגוסט.

 

מספר המשתתפים מוגבל! עדיפות תינתן לבעלי רקע מקצועי מתאים ולמקדימים להירשם.



עדכון אחרון 6 אוקטובר 2020
המערכת בפעולה, אין לסגור את הדפדפן עד להצגת אישור ההרשמה באתר.